Kuva: Ville Miettinen

Itä-Helsingin Kontulassa on löydetty rohkaiseva malli lastensuojelun avuksi, uutisoi Yle Helsinki.

Diakonissalaitoksen pyörittämä Kontulan Lastenkaari yhdistää koululaisten iltapäivätoiminnan ja ennaltaehkäisevän lastensuojelutyön.

Lastenkaari tarjoaa lapselle tämän omalla asuinalueella paikan, jossa voi pelata, tehdä läksyjä ja kohdata aikuisen.

Diakonissalaitoksen yksikönjohtajan Juha-Pekka Strömbergin mukaan Lastenkaaren asiakkaat ovat tyypillisiä köyhän lapsiperheen ongelmia: lapsella voi olla maanantaisin nälkä, ja toisaalta lapsella ei ole kokemusta harrastusympäristöstä. Oppimisen vaikeudet ovat tavallisia ja ryhmässä toimiminen voi olla ongelmallista.

Tarvittaessa perheet ohjataan sosiaalipalvelujen piiriin. Kontula sijaitsee alueella, jossa toimeentuloerot ovat kasvaneet, ja tämän seurauksena alueella on runsaasti toimeentulotuen ja lastensuojelun asiakkaita.

– Lastensuojelulla on hivenen negatiivinen kaiku. Usein perheet tarvitsevat tällaisen sillanrakentajan itsensä ja palveluntuottajan välille, jotta he ylipäätään pystyvät palveluita vastaanottamaan. Tutkitusti tiedetään, että mitä köyhemmästä alueesta on kyse, niin palveluiden hakeminen on vaikeaa ja siihen tarvitaan apua, Strömberg sanoo Ylelle.

Uutinen Ylen verkkosivuilla

Aiemmin aiheesta:

Yle: Dosentti Rimpelä toivoo viisautta kuntien lastensuojeluun

Lastensuojelupalkinto Raision kirjastosta lainattaville perhevalmentajille

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*