Suomussalmen valtuuston kesäkuun kokous uusitaan juhannuksen jälkeen. (Kuva: Suomussalmen kunta)

Suomussalmen kunnanvaltuusto kokoontuu uudelleen ylimääräiseen kokoukseen torstaina 27. kesäkuuta.
Syynä kokoontumiseen on edellisen kokouksen 3. kesäkuuta puheenjohtajan sanavalinnoissa ja päätöksen toteamisissa esiintyvä muotovirhe, joka aiheuttaa tulkinnallisuutta päätösten toteamisessa, Suomussalmen kunnasta kerrotaan.

Kokouksen laillisuutta ja päätösvaltaisuutta todettaessa puheenjohtaja totesi asian käsitellyksi ja päätti asian käsittelyn, mikä jättää tulkinnanvaraa sen osalta, todetaanko päätöstä riittävällä tasolla ja hallintosäännön mukaisesti. Sama sanamuoto esiintyy myös osassa muissakin päätöksissä, kunta tiedottaa.

Kyseessä on niin sanottu itseoikaisuvaltuusto, jossa valtuusto korjaa omia päätöksiään muotovirheen vuoksi.

Päätöksessä olevan asia- tai kirjoitusvirheen korjaamisesta säädetään hallintolain 8 luvussa. Viranomaisen on korjattava päätöksessään oleva ilmeinen kirjoitus- tai laskuvirhe taikka muu niihin verrattava selvä virhe. 

Mainos (juttu jatkuu mainoksen jälkeen)Korjaamisasiassa noudatettava menettely riippuu virheen laadusta. Viranomainen käsittelee korjaamisasian omasta aloitteestaan tai asianosaisen vaatimuksesta.

Asiavirheen korjaaminen edellyttää, että asia käsitellään uudelleen ja asiassa annetaan uusi päätös. Uudessa käsittelyssä on sovellettava samoja hallintomenettelyllisiä sääntöjä kuin normaalisti. Alkuperäinen päätös ei enää tämän jälkeen ole olemassa. Uuteen päätökseen on mahdollista hakea muutosta normaalisti.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Aiemmat kommentit

  1. Tämä oli jo toinen vakava moka Suomussalmen valtuustolta ja puheenjohtajalta tällä valtuustokaudella, jolloin päätökset menee uusiksi. Ensimmäinen moka tapahtui ja päätös meni uusiksi muotoseikoilla, kun valtuusto valitsi kunnanhallitusta, Ensinnä päätettiin valita kunnanhallituksen puheenjohtaja ja sitten vasta muut kunnanhallituksen jäsenet. Lain mukaan valitaan ensin kunnanhallituksen jäsenet sitten valituista jäsenistä puheenjohtaja. Tällaisen esityksen teki valtuustoryhmän puheenjohtaja, joka on entinen kunnanjohtaja ja tarkastuslautakunnan puheenjohtaja.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*