Väestön keskittyminen suurimmille kaupunkiseuduille jatkuu. Samalla syrjäisten seutujen kunnat ja muut vuokratalojen omistajat joutuvat vaikeuksiin, kun vuokra-asuntoja jää tyhjilleen. (kuva: Kari Långsjö)

Maatalous- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen, kesk., on asettanut työryhmän
selvittämään kasvukeskusten ulkopuolella olevien valtion tukemien vuokrataloyhteisöjen taloudellisten vaikeuksien laajuutta.

Työryhmän on määrä ehdottaa toimenpiteitä, joilla voidaan parantaa yhteisöjen taloutta ja elinkelpoisuutta, kehittää asuntokantaa vastaamaan kysyntää sekä vähentää asuntojen vajaakäytöstä aiheutuvia riskejä valtiolle.

Työryhmä arvioi valtion mahdollisuuksia tukea näillä alueilla asuvien pieni- ja keskituloisten kotitalouksien omaehtoista, kohtuuhintaista asumista. Työn tulee olla valmis 30.6. mennessä.

Työryhmän puheenjohtajana toimii johtaja Jarmo Lindén ARAsta. Työryhmässä on edustajat ympäristöministeriöstä, valtiovarainministeriöstä, ARAsta, Valtiokonttorista ja Kuntaliitosta. Kuntaliittoa edustaa työryhmässä asumisen asiantuntija Laura Hassi.

MainosJatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Aiemmat kommentit

  1. Hieno homma, jos löydettäisiin jokin ratkaisu tyhjenevien vuokra-asuntojen asiaan.
    Tämä on monelle pienelle maaseutukunnalle hyvin tärkeä asia, koska velkaa on monta miljoonaa ja vuokratulot hupenevat.

  2. Purkaminen. Se on ollut monen kunnan ratkaisu. Velkoja ei pidä antaa anteeksi vastikkeettomasti vaan vain purkuehdolla. Muutoin vuokramarkkinoille syntyy markkinahäiriö, joka aiheuttaa domino-efektin, jossa ”vahinko” pannaan kiertämään.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*