Luottamuksen ongelmat ovat suuri haaste laajemminkin kuin virkakunnan ja päättäjien keskuudessa, sanoo Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen.

– Jos katsoo OECD:n mittauksia, olemme edelleen hyvällä tasolla mutta tulleet merkittävästi alaspäin. Kansalaisten luottamus poliittiseen päätöksentekoon on selkeästi heikentynyt.

Yksi osa osallisuuden tukemista on yrittäjyyden tukeminen kunnissa, Pentikäinen sanoo.

– Yrittäjyys ei ole ratkaisu kaikkiin kuntien ongelmiin, mutta tiedetään että noin puolet tuloista tulee verotuloista. Sillä, paljonko verotuloja on, on vahva yhteys siihen onko kunnassa yrityksiä jotka voivat tarjota työpaikkoja.

-Työ ja terve talous on parasta sosiaaliturvaa. Kun kunta pystyy toimimaan niin, että siellä on elinvoimaisia ja kehittyviä yrityksiä, sen tulevaisuus on vuorenvarmasti parempi kuin jos yrityksiä ei ole.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Aiemmat kommentit

  1. Pwntikäisen johtaman Suomen Yrittäjien touhuilu ”totuuden jälkeisine faktoineen” ynnä jatkuva kinuaminen irti yhteiskunnallisista velvollisuuksista verottomine osinkoineen ja tolkuttomine vähennyksineen ynnä valtion ja kunnan maksamien tukiaisten kahmiminenvie uskottavuuden päätöksenteolta.
    Pentikäisen järjestön tavoitteena on verovapaa rälssi. On muistettava että yrittäjän palkollinen hankkii palkkansa sivukuluineen, yrityksen kulut, yrityksen rahoitusmenot. Höenen panokseensa perustuu yrittäjän voitto ja yrittäjän maksamat mitättömät verot.

  2. Oikea havainto Pentikäiseltä, puututtava on. Peiliinkatsomisen paikka ehdottomasti. Niin härskiä hyvävelisysteemiä kuin viimeiset vuoden on nähty, ja palkkatyövoiman simputtamista, ei pitkään tällainen pieni maa kestä. Ei me pystytä täällä kilpailemaan ”rääsyläismaiden” palkkatasolle, kikyttelyt joihin ajoitte Suomen ja nyt ajatte ”työpaikkakohtaista sopimista” jonakin ratkaisuna ansiotasojen määrittelylle, olisivat paluuta Amerikan tilanteeseen 1900-luvun alussa, jossa ammattiyhdistysedustajia ammuttiin ja työpaikat joissa työvoima pyrki järjestäytymään asetettiin saartoon. Ei kumma että tuollainen poliittinen väkivalta herättää epäluottamusta. Eikä epäluottamus ainakaan hälvene jälleen hallitusneuvotteluissa nähtyjen kähmintöjen seurauksena. Äänestystuloksista viis kunhan jonkun ”maaliinpääsy” turvataan hinnalla millä hyvänsä.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*