Potilaan oikeus valita hoitopaikkansa herättää epävarmuutta sairaaloissa.( Kuva: Ville Miettinen)

Satakunnan sairaanhoitopiirin operatiivisen hoidon toimialuejohtaja Sari Sjövall ihmettelee, miksi alueen ihmiset käyvät hoidattamassa itseään Turun yliopistolllisessa sairaalassa, kun saman hoidon saisi Satakunnassakin, kertoo Satakunnan Kansa.

Lehden haastattelemaa Sjövallia asia harmittaa, kun TYS laskuttaa Satakunnan sairaanhoitopiiriä esimerkiksi rannekanavan avaamisesta 1 500 euroa, mutta sama toimenpide maksaisi Satakunnan omassa sairaalassa 650 euroa.

Viime vuodesta lähtien suomalaiset ovat voineet valita hoitopaikakseen minkä tahansa suomalaisen julkisen terveysaseman tai sairaalan. Jos valitsee hoitopaikaksi jonkin oman alueen ulkopuolelta, tämä lähettää laskun potilaan perässä.

Ensimmäisenä vuotena Satakunnassa arvioidaan potilasvuodon hinnaksi 2–3 miljoonaa euroa, Satakunnan Kansa kertoo.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Aiemmat kommentit

  1. Johtuisikon syy edelliseen siitä, ettei omasta tk:sta saa asianmukaista palvelua mistä johtuen moni on vaihtanut tk:sta perusteina hoidon saaminen? Ei sillä suoranaisesti ole merkitystä mitä hoito missäkin maksaa vaan mistä sitä yleensä saa. Erittäin valitettavaa edellisessä on se, ettei köyhillä ole aina taloudellisia mahdollisuuksia vaihtaa tk:sta vaikka se tilannekohtaisesti olisi hoidon saamisen perusedellytys.
    Omassa kunnassa moni on vaihtanut tk:sta juuri em:sta syystä ettei omasta tk:sta saa palvelua esim. lähetteiden muodossa ulkoistamisen seurauksena. Jokainen lähete tms. kustannuksineen on pois yksityisen palvelujentuottajan voitoista ja kun menoille on vielä asetettu raja jota palvelujentarjoaja ei luonnollisesti ylitä vaan nipistää siitäkin maksimaalisten taloudellisten voittojen saavuttamiseksi.
    Henkilökohtaisella tasolla terveydenhuollon vakioasiakkaana olisin myös itse vaihtanut em:sta syistä tk:sta mutta en omaa edelliseen taloudellisia mahdollisuuksia terveydellisistä syistä johtuen. Oman kunnan tk:n palvelut ajettiin ulkoistamisen myötä alas eikä asiaa auta yhtään se. että toimintaa valvoo palvelujentarjoaja itse sekä ulkoistamishanketta ajaneet kunnan edustajat. Ei mitään merkitystä miten paljon tulee valituksia kun edelliset antaa lausumia joiden mukaan ongelmia ei ole päinvastoin.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*