Työllisyyden kuntakokeilut alkavat näillä näkymin vuoden 2021 alussa. (Kuva: Ville Miettinen)

Työllisyyden kuntakokeilut viivästyvät jälleen. Ne on tarkoitus käynnistää vuoden 2021 alussa. Uusi viive johtuu koronavirusepidemian aiheuttamasta poikkeustilasta, työ- ja elinkeinoministeriö tiedottaa. Kokeilujen valmistelu kuitenkin jatkuu kriisistä huolimatta ministeriön mukaan ”tauotta”.

Käynnistymisen siirtäminen on välttämätön toimi TE-toimistojen palvelukyvyn turvaamiseksi erittäin poikkeuksellisissa kriisioloissa, TEM toteaa tiedotteessa.

Torstaina Tampereen pormestari Lauri Lyly, sd., esitti, että ruuhkautunut TE-toimistojen kriisiapuneuvonta yrityksille tulisi toteuttaa yhteistyössä kuntien kanssa, koska te-toimiston voimavaroja vie tällä hetkellä lomautettujen sekä uusien työnhakijoiden palvelujen turvaaminen, eikä maan te-toimistojen voimavarat näytä riittävän kaikkien lakisääteisten tehtävien hoitamiseen kriisitilanteessa.

– Toimistojen toimintakyvyn säilyttäminen ja ylläpitäminen ovat nyt priorisoitavia asioita. Talouden ja työmarkkinoiden kannalta on kuitenkin tärkeää, että pystymme kriisitilanteen niin salliessa myös nostamaan katsetta pidemmälle tulevaisuuteen. Tämän vuoksi on tärkeä jatkaa työllisyyden kuntakokeilujen valmisteluita, kuitenkin niin, että koronavirustilanteen vaikutukset huomioidaan, työministeri Tuula Haatainen, sd., sanoo.

Mainos (juttu jatkuu mainoksen jälkeen)



Alun perin kokeilujen oli tarkoitus alkaa keväällä. Sitten niiden käytännön toteutusta siirrettiin syksyyn.

Tampereen työllisyysjohtaja Regina Saari totesi vastikään Kuntalehden haastattelussa, että koska talous- ja työllisyystilanne on tiukan paikan edessä, nyt nimenomaan pitäisi mennä työllisyyskokeilussa eteenpäin.

– Meille tulee koronakriisin takia uutta työttömyyttä. Ei saa käydä niin, että työllisyyskokeilun kohderyhmä jää kriisin jälkeen vähäisille palveluille ja ettei heidän työllistymistään täysimääräisesti edistettäisi.

TEMin mukaan kokeilujen resurssilaskelmat tullaan päivittämään muuttuneen tilanteen mukaisesti, jotta kokeilukuntien ja TE-toimistojen voimavarat kohdentuvat vastaamaan kuormitusta.

– Myöhemmin tarkennetaan, missä aikataulussa kuntien täydentävä haku toteutetaan, TEMin tiedotteessa sanotaan.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*