KIRA-digi-kärkihankkeessa ovat mukana ministeriöt, kunnat ja KIRA-foorumi.

Järvenpään kaupungin ”Tietomallipohjainen rakennuslupa asuinkerrostalohankkeessa” ja Helsingin kaupungin ”Asemakaavat yhteisenä tietovarantona” ovat saaneet kokeilurahoitusta KIRA-digi-hankkeessa, jossa on tarkoitus vauhdittaa kiinteistö- ja rakennusalan digitalisaatiota.

Rahoitusta sai 23 kokeilua yhteensä reilut miljoona euroa. Mainittujen kaupunkien lisäksi rahoitusta saivat kaksi korkeakoulua ja 19 yritystä. Hakemuksia tuli 58.

”Moni hankkeista keskittyi toimintamallien uudistamiseen eikä vain teknisiin pilotteihin, mikä oli ilahduttavaa nähdä. Paljon oli myös jatko- tai liitännäishankkeita aiempiin kokeiluihin tai vakiointityöhön, mikä viittaa siihen, että KIRA-digi -yhteisö ja -ekosysteemi alkavat toden teolla toimia”, hanketta koordinoiva digipäällikkö Teemu Lehtinen sanoo KIRA-digin tiedotteessa.

Järvenpäälle myönnetty tukisumma on 113 000 euroa ja Helsingille myönnetty summa 106 400 euroa.

Järvenpään kokeilussa testataan tietomallipohjaisen rakennuslupaprosessin eri vaiheissa hyödynnettäviä työkaluja ja prosessin kulkua kolmessa kerrostalohankkeessa kolmessa eri kunnassa, Järvenpäässä, Vantaalla ja Hyvinkäällä.

Helsingin kokeilussa kehitetään asemakaavojen tiedonhallintaa niin, että tiedontuotanto palvelisi mahdollisimman hyvin kaikkia maankäytön suunnittelun vaiheita ja parantaisi tiedon yhteentoimivuutta käsitteiltään, tekniseltä jakelumuodoltaan ja revisioiden hallinnan kannalta kansallisella tasolla.

Hakukierroksia järjestetään vielä kolme vuosina 2017-2018. Seuraava haku avautuu heinäkuun lopussa. Vuosina 2016-2018 kokeiluja rahoitetaan yhteensä enintään 4,4 miljoonalla eurolla. Kokeiluhankkeita tuetaan KIRA-digi -tukiohjelman puitteissa valtionavustuksena.

Kaikkien nyt rahoitusta saaneiden hankkeiden kuvaukset

Hankkeiden saamat summat

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä