Eliel Saarinen suunnitteli kivimiehiä niin Joensuun kaupungintalon kuin Helsingin rautatieaseman julkisivuun.

Joensuun kaupunki on julkaissut sosiaalisessa mediassa videon, jossa kaupungintalon julkisivussa olevat patsaat vastustavat junaliikenteen leikkauksia.

Liikenne- ja viestintäministeriön sekä VR:n suunnitelmien mukaan junaliikenne lakkaisi kokonaan sekä Joensuu–Lieksa–Nurmes että Joensuu–Varkaus-rataosilla 27.3.2016 alkaen. Samalla Pohjois-Karjalan henkilöjunaliikenneasemien lukumäärä romahtaisi kolmeen nykyisestä 14:stä.

Videolla esiintyvillä patsailla on oikea yhtymäkohta Helsingin rautatieaseman patsaisiin. Joensuun kaupungintalon patsaat puhuvat videolla Helsingin rautatieaseman patsaista serkkuinaan.

VR:n omissa mainoksissaan käyttämät ”kivimiehet” ovat osa Eliel Saarisen suunnitteleman rautatieaseman julkisivua. Saarinen on suunnitellut myös Joensuun kaupungintalon, jonka julkisivuun ”kivimiesten serkut” kuuluvat.

Mainos (juttu jatkuu mainoksen jälkeen)Joensuun kaupunginvaltuusto on julkisesti, ”virallisesti”, ilmaissut vastustavansa junavuorojen leikkauksia. Videolla sama halutaan sanoa epävirallisemmin.

– Video on toteutettu tarkoituksella kotikutoisesti, huumorilla ja pienellä budjetilla. Tarkoituksena on luoda kontrastia VR:n kalliisiin animaatiomainoksiin, Joensuun tiedotteessa todetaan.

Video on katsottavissa Joensuun kaupungin Facebook-sivulla sekä Youtube-kanavalla.

Aiemmin tällä viikolla Pohjois-Karjalan maakuntaliitto ja Kainuun veto esittivät, että junayhteyksien leikkaamisen sijasta niiden houkkutelevuutta parannettaisiin.

Aiemmin Kuntalehti.fi:ssä: Uutisia junaliikenteen supistussuunnitelmista

 

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*