Opettajien ohjaamiseen tulee suunnata rahaa kunnissa, korostaa Linda Liukas. "Jos opettajamme eivät pysty innostamaan lapsia teknologian maailmaan, niin ketkä sitten." (Kuva: Liisa Takala)

Ohjelmoija ja kirjailija Linda Liukas kehottaisi kuntien päättäjiä jarruttelemaan uusien tietokoneiden ja tablettien hankintaa.

Hän ei hankkisi kouluun yhtäkään tietokonetta ennen kuin tiedettäisiin, mitä laitteilla tehdään ja kuka niitä käyttää. Myös nettiyhteyksien on toimittava moitteettomasti.

Suomen opettajakoulutus ja ammattikasvattajien tekemä työ ovat Liukkaan mielestä maailman huippua. Hän toivoo, että kunnissa voitaisiin ohjata rahaa opettajien ohjaukseen. Hänen viestinsä on, että teknologiaa ei tarvitse pelätä, eikä kaikista ole tarkoitus tehdä koodareita.

Linda Liukkaasta lisää torstaina 15.12. ilmestyvässä Kuntalehdessä.

Teksti: Kirsi Riipinen

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Aiemmat kommentit

  1. Linda Liukas on aivan oikeassa! Varoittelin tästä omassa valtuustossani, kun kuulin kuinka lukion tabletit oli unohdettu johonkin nurkkaan. Sain eräältä opettajalta vihaisen vastineen ,jossa hän leimasi minut tekniikkakielteiseksi. Siitä ei todellakaan ollut kysymys vaan nimenomaan opettajien kyvyttömyydestä käyttää niitä hyväksi opetuksessa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä