Kuva: PIXABAY

Ikaalisiin asetettu tilapäinen valiokunta katsoo, että Ikaalisten kaupunginhallitus on menettänyt valtuuston luottamuksen ja esittää kaupunginhallituksen erottamista ja uuden nimeämistä.

Valtuusto kokoontuu käsittelemään asiaa 27. kesäkuuta. Valiokunnan perustelut toimitetaan vasta valtuuston esityslistan mukana.

Keskustan, SDP:n, kokoomuksen, kristillisdemokraattien ja vihreiden valtuustoryhmät jättivät yhteisen aloitteen tilapäisen valiokunnan perustamisesta valtuuston kokouksessa huhtikuussa, ja valtuusto päätti valiokunnan asettamisesta toukokuussa.

Ryhmät katsovat, että perussuomalaisiin lukeutuva kaupunginhallituksen jäsen on toistuvasti esittänyt sosiaalisessa mediassa väitteitä, jotka asettavat Ikaalisten virka- ja luottamushenkilöorganisaation kyseenalaiseen valoon. Lisäksi hänen katsotaan kommentoineen sosiaalisessa mediassa asioita, jotka on sovittu luottamuksellisiksi ja käyttäneen epäasiallista kieltä muita valtuutettuja kohtaan.

Kuntalain 34 §:n mukaan valtuusto voi erottaa kunnan toimielimeen valitsemansa luottamushenkilöt kesken toimikauden, jos he tai jotkut heistä eivät nauti valtuuston luottamusta. Erottamispäätös koskee kaikkia toimielimeen valittuja luottamushenkilöitä.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

*