Ylioppilaslakki
Keväällä 2024 valmistuu noin 24 800 uutta ylioppilasta. (Kuva: Anni Lindgren)

Keväällä 2024 valmistuu noin 24 800 uutta ylioppilasta, mikä on noin 300 vähemmän kuin viime keväänä. Ylioppilaita valmistuu vielä lisää, kun kokelaat saavat puuttuvat opintonsa suoritettua, ylioppilastutkintolautakunnasta kerrotaan.

Kevään ylioppilastutkinnon kokeisiin ilmoittautui 46 300 kokelasta. Luvussa ovat mukana tutkinnon eri vaiheissa olevat, kokeita uusivat ja tutkintoa täydentävät kokelaat.

Ilmoittautumisia eri tutkintoaineisiin ja oppimääriin oli yhteensä noin 137 000. Äidinkielen ja kirjallisuuden kokeen lisäksi eniten ilmoittautumisia oli englannin pitkän oppimäärän sekä matematiikan pitkän ja lyhyen oppimäärän kokeisiin.

Ylioppilastutkintolautakunnasta kerrotaan, että tämän kevään ylioppilaiden arvosanapistemäärältään paras tutkintotodistus on 70 pistettä, jonka sai yksi kokelas. Sama kokelas keräsi myös tänä keväänä valmistuneista ylioppilaista suurimman laudaturien määrän: kymmenen. Laudaturista saa seitsemän arvosanapistettä.

Mainos (juttu jatkuu mainoksen jälkeen)Ylioppilastutkintolautakunta on toimittanut kevään tutkinnon tulokset lukioille tiistaina 14. toukokuuta. Myös kevään pisterajat on julkaistu lautakunnan verkkosivuilla.

Lautakunta luovutti julkaistavissa olevien kaikkien ylioppilaiden nimet medioille 21. toukokuuta. Koko Suomen ylioppilaiden nimet löydät täältä:

//Lisätty 21.5.2024 klo 14.00 linkki ylioppilaiden nimilistaukseen//

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Aiemmat kommentit

  1. Järvenpään Lukio Ketkä pääsovät läpi?

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*