Poliiseja ja poliisiautoja Viertolan koulun edustalla Vantaalla. Viranomaiset saivat tiedon ampumavälikohtauksesta hieman aamuyhdeksän jälkeen. (LEHTIKUVA/MARKKU ULANDER)

Vantaalla Viertolan kouluun kuuluvalla Jokirannan koululla tapahtui tiistaina aamulla ampumavälikohtaus. Poliisi sai tehtävän kohteeseen kello 9.08, Itä-Uudenmaan poliisilaitokselta kerrotaan.

Poliisista kerrotaan aamulla, että epäilty tekijä on saatu kiinni. Aamulla kerrotun tiedon mukaan loukkaantuneita oli kolme, mutta myöhemmin poliisi kertoi, että yksi henkilöistä on menehtynyt. Kaikki ampumavälikohtauksen osalliset ovat alaikäisiä.

Itä-Uudenmaan poliisin kello 11.18 päivittämän tiedon mukaan kaikki osalliset ovat 12-vuotiaita.

Poliisi tiedottaa 11.30 jälkeen, että epäilty otettiin kiinni Helsingin puolella. Kiinniotto sujui rauhallisesti. Tekijällä oli hallussa ampuma-ase ja epäilty tekijä sekä ase ovat poliisin hallussa.

Poliisi pitää asiasta tiedotustilaisuuden kello 13. Kuntalehti seuraa tapahtumia.

Vantaan kaupungin verkkosivujen mukaan Viertolan koulussa on noin 800 oppilasta 1.–9.-luokilla. Koulussa työskentelee noin 90 henkilöä. Koulu toimii kahdessa opetuspisteessä, jotka ovat Liljatien opetuspiste ja Jokirannan opetuspiste. Jokirannan opetuspisteessä opiskelee koulun 3.–6.-luokkien oppilaita.

Poliisi tiedotti tapahtuneesta kello 13, lue uutinen tiedotustilaisuudesta:

//uutiseen päivitetty tieto 2.4.2024 klo 15.39 yksi loukkaantuneista menehtyi//

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä