Viitasammakko voitti Kuortaneen korkeimmassa hallinto-oikeudessa. (Kuva: Pirkko Roinila/Vastavalo)

Kuortaneen kunnan suunnitelmat siirtolapuutarhatyylisen vapaa-ajanasuntoalueen rakentamiseksi menivät uusiin puihin, kun KHO totesi viitasammakon lisääntymispaikan suojelun tärkeämmäksi, kuin kunnan elinvoimaisuuden säilyttämisen. Kuortaneella oli aikomus rakentaa puutarhakylä Kuortaneenjärven etelärannalle kunnan omistamalle maalle.

Aiemmin asiaa käsitelleet Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus ja Vaasan hallinto-oikeus olivat nostaneet kunnan edun etusijalle, mutta tuoreessa päätöksessään korkein hallinto-oikeus tuli toiseen tulokseen ja hylkäsi Kuortaneen kunnan hakemuksen viitasammakon lisääntymispaikan suojelusta poikkeamiselle. Korkeimpaan hallinto-oikeuteen asiasta valitti Suomenselän luonnonystävät ry.

KHO päätös kokonaisuudessaan:

 

Mainos (juttu jatkuu mainoksen jälkeen) 

 

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Aiemmat kommentit

  1. Täysin väärä otsikointi oikeampi olisi ollut suunnilleen: ”Kuortaneen päättäjien yritys murtaa suojelu epäonnistui”. Sammakko on tässä kisassa ainoa varmasti sivullinen.

  2. Tuollainen KHO:n päätös käy yli ymmärryksen ja halveksuen suhtaudun valittajiin, jotka torpedoivat kunnan kehitystä sammakoiden takia. Viitasammakkoa on havaittu muuallakin Kuortaneenjärven ympärillä eikä vain suunnitellun puutarhakylän paikkeilla.
    En ymmärrä, kuinka sammakot ovat tärkeämpiä kuin ihmisten hyvinvointi.
    Lehtitietojen mukaan puutarhakylään osoitettiin paljon kiinnostusta. Toteutuneet varaukset olisivat lisänneet kuihtuvan, mutta kauniin Kuortaneen elinvoimaa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*