Poliisi tiedotti maaliskuussa aloittavansa esitutkinnan neljävuotiaan lapsen väkivaltaiseen kuolemaan liittyen. Jo tässä vaiheessa poliisilla oli useita rikoksesta epäiltyjä. Kuva: Hanna Rautio

Ylen uutisen mukaan keskusrikospoliisi epäilee jopa kymmentä Pohjois-Karjalan hyvinvointialueen viranhaltijaa laiminlyönneistä.

Rikosepäily liittyy Joensuussa kesäkuussa 2023 väkivaltaan kuolleen neljävuotiaan lapsen tapaukseen. Lapsi oli Siun soten lastensuojelun asiakkaana.

Poliisi tiedotti maaliskuussa aloittavansa esitutkinnan neljävuotiaan lapsen väkivaltaiseen kuolemaan liittyen. Jo tässä vaiheessa poliisilla oli useita rikoksesta epäiltyjä. Tutkinnan alkuvaihe eteni epäiltynä virkavelvollisuuden rikkomisena.

Ennen esitutkinnan aloittamista, helmikuussa, Kuntalehti uutisoi, että muutama kuukausi ennen kuolemaansa nelivuotias lapsi oli sijoitettu kiireellisesti hoitoon toisaalle. Kiireellinen sijoitus voi kestää ensipäätöksellä 30 vuorokautta. Sen jälkeen sitä jatketaan ja aloitetaan huostaanoton valmistelu tai lapsi palautetaan kotiinsa. Nelivuotias palautettiin kotiinsa.

Hän oli lastensuojelun asiakkaana ja avohuollon tukitoimia järjestettiin. Kuntalehdessä kerrottiin myös, että poliisi oli kiinnostunut selvittämään, oliko palauttaminen kotiin oikea ratkaisu.

Tuoreessa Ylen uutisissa kerrotaan, että KRP:n tutkinnanjohtaja rikoskomisario Mika Paaso ei odottanut niin suurta epäiltyjen joukkoa kuin nyt on.

– Välttämättä rikosta tai laiminlyöntejä ei ole, mutta me selvitämme asian, Paaso sanoo Ylelle.

Ylen mukaan epäiltyjen määrä ja lastensuojelun organisaation perkaaminen on venyttänyt keskusrikospoliisin tutkintaa. Esitutkinta jatkuu vielä ainakin syyskuun ajan.

Lue myös:

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*