Ylivieskan kaupunginkirjasto on julkaissut euroviisuhengessä oman No rules! -videon. (Kuva: kuvakaappaus videosta)

Ylivieskan kaupunginkirjastossa on kekseliästä, osaavaa ja heittäytymisvalmista henkilökuntaa, mikä käy hienosti ilmi sosiaalisessa mediassa julkaistulta No Rules! -videolta. Videon inspiraationa toimii Suomen euroviisuedustaja Windows95man ja kappale No Rules.

Kirjastonjohtaja Janne Koski toteaa, että menevään ja sanoituksiltaan mainioon No Rules -kappaleeseen oli helppo keksiä, mitä kaikkia sääntöjä voidaankaan rikkoa.

Videolla esimerkiksi kaahaillaan kirjakärryllä pitkin kirjaston käytäviä, kirjojen väliin päätyy voileipä ja purkkaa, palautettava kirja saa tuta hampaista ja kirjastoauto ajaa kirjakasan yli, useampaan kertaan. Koski itse repii kirjaston säännöt seinältä heti alkajaisiksi.

Jos video ei näy, voit katsoa sen Ylivieskan kaupunginkirjaston Facebookista tai Instagramista.

Koski kertoo, että videon suunnittelun takana on informaatikko Elina Nurkkala, joka myös leikkasi videon.

– Suuri kiitos Elinalle, että saatiin näin hyvä lopputulos, joka on aika hauska.

– Meillä on aivan mahtava työyhteisö ja ilmapiiri. Porukka innostuu tosi helposti kaikesta, ei tarvitse hirveästi houkutella mukaan esimerkiksi tällaiselle hassutteluvideolle, Koski jatkaa.

Ylivieskan kirjasto tunnetaan paikkakunnalla tapahtumarikkaana kirjastona. Koski kertoo, että somesisältöön on panostettu. Vasta on tehty esimeriksi aprillipilavideo ja syksyllä kirjaston yöllisistä tapahtumista Halloween-video. 

Kirjasto oli mukana myös viime vuoden Käärijä-ilmiössä ja vihreät kirjat lentelivät palautuslaatikosta Cha cha chan tahtiin. Koski sanoo, ettei ole vielä tänä vuonna nähnyt vastaavia euroviisuvideoita.

– Katsotaan jos Windows95man pääsee finaaliin, niin jos viisuhuuma vielä nousisi, Koski totesi ennen ensimmäistä semifinaalia.

Eräänlaisen huuman ylivieskalaisten video on jo nostanut niin sosiaalisessa kuin valtakunnallisessa uutismediassa, kun ainakin MTV ja Iltalehti uutisoivat aiheesta tiistaina.

Facebookissa neljä päivää sitten julkaistu video on kerännyt tiistai-iltapäivään mennessä 30 700 toistoa ja 80 kommenttia. Instagramissa kommentteja oli niin ikään 75 ja myös Windows95man oli käynyt antamassa sydämen postaukselle:

– Ylivieskan kirjastonväestä saa irti mitä vain. Saa parasta palvelua ja nyt parasta hulluttelua. Hyvä te.

– Huippu video-tästä sai kyllä hyvän fiiliksen

– Kirjastotäti täällä katsoo yhtä aika kauhistuneena ja inspiroituneena. Toi kahvi…

– Mahtavuutta! Ja upeat farkkuasutkin kaikilla

– Meidän 12 pistettä menevät teille!

– Mahtavaa! Toivottavasti muissakin kirjastoissa nähdään yhtä mahtavaa meininkiä. No Rules!

Suomen Windows95man selvisi tiistaina 7. toukokuuta järjestetystä ensimmäisestä semifinaalista tulevana lauantaina Ruotsin Malmössä käytävään Euroviisujen finaaliin. Suomen lisäksi jatkoon pääsivät Serbia, Portugali, Slovenia, Ukraina, Liettua, Kypros, Kroatia, Irlanti ja Luxemburg.

Toinen semifinaali käydään torstaina 9. toukokuuta ja jatkoon etenee myös kymmenen maata. Torstaina mukana ovat Malta, Albania, Kreikka, Sveitsi, Tsekki, Itävalta, Tanska, Armenia, Latvia, San Marino, Georgia, Belgia, Viro, Israel, Norja ja Alankomaat.

Lisäksi finaalissa nähdään automaattisesti viime vuoden voittaja Ruotsi sekä Euroviisujen suuret rahoittajamaat Britannia, Ranska, Espanja, Saksa ja Italia.

//uutista päivitetty 8.5.2024 klo 8.48 ensimmäisen semifinaalin tuloksilla ja lisätty toisessa semifinaalissa esiintyvät maat//

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Aiemmat kommentit

  1. Ihanko virka-aikaan ja palkallisena tällaista remua touhutaan? Aikuiset ihmiset?

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*