Espoon kaupunginjohtaja Jukka Mäkelän mukaan kaupunki aikoo tehdä yhteistyötä NSN:n ja kumppaneidensa kanssa, jotta työntekijöiden uudelleensijoittumista voitaisiin edesauttaa.

–Näitä toimenpiteitä ja yhteistyötä on jouduttu valitettavasti harjoittelemaan jo esimerkiksi Nokian kanssa. Semmoinen laiha lohtu tässä on, että irtisanomiset ajoittunevat pitkälle aikajänteelle. Se mahdollistaa muiden vaihtoehtojen löytämistä ja sijoittumista uudelleen, Mäkelä sanoi tiistaina.

Mäkelän mukaan ikävän uutisen myönteinen puoli on myös se, että NSN:ltä irtisanottavat ovat osaavaa työvoimaa, joilla on annettavana paljon osaamista ja voimaa uusiin yrityksiin ja startup-yrityksiin. Hän toivoo, että osaaminen jää Suomeen.

NSN aikoo vähentää Espoosta 700 työpaikkaa. Espoon yksikössä työskentelee 3 800 henkilöä.

Tampereelta NSN aikoo vähentää 350 työpaikkaa. Tampereen kaupungin elinkeinojohtaja Kari Kankaala kuvailee vähennystarvetta yllättävän suureksi. Tampereen yksikössä työskentelee noin tuhat ihmistä.

Kankaalan mukaan Tampereen kaupunki, valtio ja Nokia Siemens Networks pyrkivät yhdessä auttamaan työpaikkansa menettäviä jatkokouluttautumisessa ja työllistymisessä.

(KL / STT)

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*