Viisi Humppilan kunnanjohtajan virkaan hakeneista kutsutaan haastatteluihin, jotka pidetään 10.  lokakuuta. Hakuprosessi on venähtänyt pitkäksi, sillä kesän alla ensimmäisellä kierroksella virkaan tuli vain seitsemän hakemusta, eikä kukaan tuolloin virkaa hakeneista ole nyt haastatteluun kutsuttujen joukossa.

Toisella kierroksella kesälomien jälkeen hakijamäärä oli jo parempi, mutta hakuilmoituksessa olleen muotovirheen vuoksi otettiin rekrytoinnissa vielä kerta kiellon päälle. Haastatteluun kutsuttiin filosofian maisteri Antti Ahonen, valtiotieteiden maisteri Juuso Alatalo, hallintotieteiden maisteri Susanna Hokkanen, diplomi-insinööri Otto Härkönen ja tradenomi YAMK Minna-Liisa Mäkilä.

Kutsutuista Ahonen ja Mäkilä tulivat mukaan viimeisellä hakukierroksella, Humppilan vt. kunnanjohtajana toimiva Hokkanen antoi suostumuksen virkaan ja Alatalo sekä Härkönen hakivat virkaan toisella hakukierroksella. Härkönen haki Humppilan kunnanjohtajan virkaa myös edellisellä kerralla, kun virka oli avoinna. Tuolloin kunnanhallitus oli hänen kannallaan, mutta valtuusto päätti toisin.

Kunnanvaltuusto päättää uudesta kunnanjohtajasta marraskuussa. Humppilan kunnanjohtajan virka tuli avoimeksi, kun vuonna 2020 kunnanjohtajaksi valittu Jyri Sarkkinen lähti Hämeen liiton kehittämisjohtajaksi.

Edit 20.9. klo 11.30: Muokattu Jarmo Juhani Otto Härkösen nimi muotoon Otto Härkönen.