68 vuotta toukokuussa täyttänyt Veikko Tikkanen tuli jo valituksi haastatteluun, kun Kuhmo etsii uutta kaupunginjohtajaa, mutta nyt Kuhmon kaupunginhallitus on joutunut perumaan päätöksensä. Haastatteluun valinnan jälkeen nimittäin selvisi, että kokenut kuntajohtaja on ikänsä puolesta liiankin kokenut. 

68 vuotta kun on virkamiehen eroamisiän yläraja, joten hän oli liian vanha valittavaksi toistaiseksi täytettävään kaupunginjohtajan virkaan. Asia on varmistettu Kuntaliiton ja Kuntatyönantajien lakimiehiltä.

-Eroamisikä on samalla virkamiehen kelpoisuusiän yläraja silmällä pitäen nimittämistä tai ottamista toistaiseksi virkaan. Koska tuon iän saavuttanut virkamies on lain mukaan velvollinen eroamaan, vastaavan ikäistä tai vanhempaa henkilöä ei enää voida pitää ikänsä puolesta virkaan kelpoisena. Eroamisiän saavuttanut voidaan kuitenkin eräin edellytyksin nimittää tai ottaa määräajaksi virkasuhteeseen, todetaan Kuhmon kaupunginhallituksen tuoreen päätöksen perusteluissa.

Tikkasen hyllyttämisen jälkeen ensi viikolla suoritettavaan haastatteluun on tulossa neljä 68 vuoden ikärajan reilusti alittavaa kaupunginjohtajaehdokasta. He ovat Juhana Juntunen, Pasi Loukasmäki, Antti Määttä ja Tytti Määttä.

MainosMikäli kaupunginjohtajan virka olisi täytetty määräaikaisena, niin Tikkasenkin tie olisi haastatteluun käynyt. Veikko Tikkanen on toiminut aikanaan Kuhmon kaupunginjohtajana ja viime vuosina hän toimi va. kaupunginjohtajana Pyhäjärvellä. Tikkanen on keskustan kaupunginvaltuutettu Kuhmossa.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*