Jari Rantapelkonen vaihtaa Kittilän Sodankylään. (Kuva: Ville Miettinen)

Kittilän kunnanjohtaja Jari Rantapelkonen on Sodankylän uusi kunnanjohtaja. Rantapelkonen kukisti valtuuston äänestyksessä Sodankylän vt. kunnanjohtaja Kalle Pyykön äänin 20-6. Viisi valtuutettua ilmoitti jättävänsä asiassa eriävän mielipiteen.

Molemmat kärkiehdokkaat tulivat virantäyttöön mukaan suostumusmenettelyn kautta. Kunnanvaltuuston kokouksessa sanailtiin väliin perin tiukasti suostumusmenettelyn käytöstä ja etenkin Pyykön kannattajien taholta tuotiin esiin se, että Jari Rantapelkosta olisi suosittu jollain tapaa hakuprosessin aikana. Väliin sanailu oli perin tiukkaakin.

Kokouksessa piti ennen henkilövaalia äänestää muun muassa tulevan kunnanjohtajan palkasta ja aikataulusta, jolla virka pitää ottaa vastaan. Äänestyksissä kunnanhallituksen esitykset palkan sopimisesta johtajasopimuksen neuvottelun yhteydessä ja viran vastaanottoaikataulusta voittivat.

Jari Rantapelkonen valittiin viime joulukuussa Kittilän kunnanjohtajaksi viiden vuoden määräajaksi. Sitä ennen hän toimi Enontekiön kunnanjohtajana vuodesta 2016 alkaen. Koulutukseltaan hän on sotatieteiden tohtori ja valtiotieteiden lisensiaatti.

Kunnanjohtajan virka tuli avoimeksi, kun marraskuussa 2020 tehtävään valittu Petri Härkönen päätti siirtyä yksityisen sektorin palvelukseen.