Lähiviikkojen aikana selviää, joka johtaa Jyväskylän kaupunkia vappuun 2031 asti. (Kuva: Kuva: Pirjo Ala-Hynnilä)

Jyväskylän kaupunginhallitus ei lähtenyt tekemään kaupunginvaltuustolle esitystä tulevan kaupunginjohtajan henkilöllisyydestä, vaan päätyi esittämään ainoastaan, että valinta tehdään virkavaalilla. Kaupunginvaltuusto valitsee uuden viimeistään tammikuun kokouksessaan.

Keskustelun yhteydessä kaupunginhallitus kyllä äänestikin asiaan liittyen, sillä Kaisa Garedew (ps.) esitti puoluetoverinsa Janne Luoma-ahon kannattamana, että päätöstä muutetaan siltä osin, että kaupunginhallitus järjestää ennen valtuuston kokousta avoimen kuulemistilaisuuden, jossa kärkiehdokkaat esittelevät itsensä ja kertovat keskeiset kaupungin johtamista ja kehittämistä käsittelevät linjauksensa. Esitys kuitenkin hävisi äänestyksessä äänin 9-3.

Jyväskylässä kaupunginjohtajavalinnan loppusuoralla ovat nykyinen kaupunginjohtaja Timo Koivisto ja haastajan roolissa oleva Ismo Korhonen. Vaikka kaupunginhallitus ei ottanutkaan kantaa valittavaan henkilöön, niin valtuuston nimeämä haastatteluryhmä oli kaupungin tiedotteen mukaan sen tehnyt. Haastatteluryhmä oli pitänyt Koivistoa äänin 6-1 parhaana vaihtoehtona virkaan. Jyväskylässä kaupunginjohtajan virka täytetään ensi vapusta alkaen kahdeksan vuoden määräajaksi.

Vaikka perussuomalaisten esitys laajemmasta avoimesta kuulemistilaisuudesta kaatui, niin valtuutetut pääsevät halutessaan tenttaamaan kärkiehdokkaita. Kaupunginhallitus päätti, että valtuustoryhmät voivat halutessaan kutsua ennen valtuuston kokousta kaupunginjohtajan virkaa tavoittelevia kuultavakseen.

MainosJatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

*