Salon kaupungintalolle etsitään uutta isäntää. (Kuva: Salon kaupunki)

Seitsemän hakijaa ja yksi suostumuksena antanut oli Salon kaupungin saalis, kun seuraajaa alkuvuodesta 2022 eronneelle Tero Nissiselle ryhdyttiin etsimään. Nissinen ennätti toimia kaupunginjohtajana vain reilun vuoden ajan.

Määräaikaan mennessä virkaa hakivat valtiotieteen tohtori Antero Kiviniemi, valtiotieteen maisteri Antti Kuusela, tradenomi YAMK Raino Laakso, filosofian maisteri Jouko Nieminen, hallintotieteiden maisteri Riikka Riihimäki, maatalousteknikko Kalle Villa ja kauppatieteiden tohtori Mikael Collan. Lisäksi suostumuksen antoi kauppatieteiden maisteri Anna-Kristiina Korhonen.

Hakijoista Collan on tunnettu taloustieteilijä, joka aloitti vuonna 2021 Valtion taloudellisen tutkimuskeskuksen ylijohtajana. Mikael Collan on työskennellyt myös professorina LUT-yliopistossa.

Anna-Kristiina Korhonen puolestaan työskentelee tällä hetkellä Salon kaupungin vt. kaupunginjohtajana. Antti Kuusela on yhteistyöjohtaja ja johtaja KUUMA liikelaitoksessa. Riikka Riihimäki puolestaan valittiin Ypäjän kunnanjohtajaksi alkuvuonna 2019, mutta joutui valinnasta tehtyjen valitusten takia työskentelemään vt. kunnanjohtajana. Lopulta hän lähti Forssan Yrityskehitys Oy:n toimitusjohtajaksi.

Valintaa valmisteleva työryhmää tiedottaa haastatteluun kutsuttavista kiirastorstaina. Tavoitteena on, että kaupunginvaltuusto päättää uudesta kaupunginjohtajasta 16. toukokuuta pidettävässä kokouksessa.