Kirsi Varhila on valittu Satakunnan hyvinvointialueen johtajaksi.

Valtiotieteen maisteri ja sosiaali- ja terveysministeriön kansliapäällikkö Kirsi Varhila on Satakunnan uusi hyvinvointialuejohtaja. Valinnasta päätti tiistaina kokoontunut aluevaltuusto.

Valinnan loppusuoralle etenivät myös Satakunnan sairaanhoitopiirin SataDiag-liikelaitoksen johtaja Harri Hagman ja Satakunnan sairaanhoitopiirin johtajaylilääkäri Petteri Lankinen. Suljetussa lippuäänestyksessä Varhila sai 47 ääntä, Hagman 14 ja Lankinen 8. Varilan kieltäymisen varalle järjestetyssä äänestyksessä Hagman löi Lankisen niukasti 35-34.

Kieltäytymistä tuskin on tiedossa, sillä Kirsi Varhila oli paikan päällä aluevaltuuston kokouksessa seuraamassa valinnan varmistumista.

-Työ ei tule olemaan helppoa, se on haasteellista, mutta on todella ilo olla teidän kanssanne tekemässä sitä työtä. Toivottavasti välit teidän kaikkien kanssa ovat luottamukselliset sillä tavalla, että asioista satakuntalaiseen suoraan ja suorasukaiseen malliin voidaan aina puhua ja ottaa yhteyttä, eikä jäädä niitä itsekseen ihmettelemään, Kirsi Varhila totesi valtuutetuille puhuessaan.