Diplomi-insinööri Harri Hagman on Kymenlaakson hyvinvointialuejohtaja. (Kuva: SataDiag)

Satakunnan sairaanhoitopiirin SataDiag-liikelaitoksen johtaja Harri Hagman on valittu Kymenlaakson hyvinvointialuejohtajaksi. 58 valtuutetusta 39 asettui Hagmanin taakse. Hagman on koulutukseltaan diplomi-insinööri.

Kymsoten toimitusjohtaja ja hyvinvointialueen va. hyvinvointialuejohtaja Annikki Niiranen sai 15 ääntä ja kolmas kärkiehdokas Sami Puukari neljä ääntä. Heistä Puukari valittiin varalle Hagmanin kieltäytymisen johdosta.

-Kiitän teitä tänään saamastani kannatuksesta. Yhteisellä tekemisellä, yhteisillä aikaansaannoksilla kannatus pikku hiljaa muotoutuu molemmin puoliseksi luottamukseksi, Hagman totesi aluevaltuustolle valinnan jälkeen.

Tuoreella hyvinvointialuejohtajalla oli esittää heti tuoreeltaan kolme tavoitetta, jotka tulee saavuttaa vuoden 2026 loppuun mennessä.

-Kymenlaakso on vakiinnuttanut paikkansa itsenäisten hyvinvointialueiden joukossa, kymenlaaksolaiset asukkaat ovat merkittäviltä osin tyytyväisiä saamiinsa vaikuttaviin palveluihin ja henkilöstö voi olla ylpeä työstään. Täällä on hyvä tehdä töitä ja tänne halutaan töihin myös maakunnan rajojen ulkopuolelta, Harri Hagman paalutti.