(Kuva: Kalajoen kaupunki)

Kalajoen Satama Oy:n hallitus on valinnut 19 hakijan joukosta uudeksi toimitusjohtajaksi merikapteeni Harri Honkalan. Honkala aloittaa tehtävässään 14. elokuuta.

Haapavedeltä lähtöisin oleva Honkala on aiemmin työskennellyt asiantuntijatehtävissä merenkulun turvallisuusviranomaisen palveluksessa, ja sitä ennen hankkinut päällystökokemuksen kauppa-aluksilta.

-Tuntuu hienolta siirtyä uusien haasteiden pariin juuri täällä Kalajoella ja palata ns. juurilleen näin maantieteellisesti ajateltuna. Mielestäni tärkein tehtävämme on varmistaa Kalajoen Sataman vahvat toimintaedellytykset myös tulevaisuudessa, pysyvä hyvällä kehityksen tiellä sekä mahdollistaa laadukas tekeminen niin itsellemme kuin yhteistyökumppaneillekin, Honkala sanoo Kalajoen kaupungin tiedotteessa.

Kalajoen Sataman kokonaisliikennemäärä ja liikevaihto ovat olleet nousujohteisia. Sataman yrityspuistoon on sijoittunut uusia kansainvälisillä markkinoilla toimivia yrityksiä. Kalajoen kaupunki on vauhdittanut kehitystä hankkimalla ja kaavoittamalla sataman välittömään läheisyyteen kymmeniä hehtaareita yrityspuistoaluetta.