Jukka-Pekka Bergman on Ruokolahden uusi kunnanjohtaja. Edellisestä kesken olevasta viran täyttöprosessista johtuen virka on tässä vaiheessa täytetty määräaikaisesti.(Kuva: Etelä-Karjalan liitto)

Kuntalehden verkkouutisoinnin kesätauon aikana Ruokolahden kunta on valinnut uuden kunnanjohtajan. Valinta osui kauppatieteiden tohtori ja tekniikan tohtori Jukka-Pekka Bergmaniin. Viimeksi hän on työskennellyt Etelä-Karjalan liiton ohjelmajohtajana.

Kunnanvaltuusto valitsi Bergmanin virkaan virkavaalilla heinäkuun alkupuolella. Bergman sai 18 ääntä ja toinen kärkiehdokas Topi Heinänen 9 ääntä.

Jukka-Pekka Bergman on toiminut muun muassa Lappeenranta Innovation Oy:n toimitusjohtajana sekä Haminan kaupungin elinkeinojohtajana. Lappeenrannan teknillisessä yliopistossa hän on toiminut tutkijana, projektijohtajana, johtajana, professorina ja apulaisprofessorina. Hän on myös toiminut vierailevana tutkijana sekä professorina muun muassa Pietarissa.  

Ruokolahdella on ollut viime aikoina ongelmia kunnanjohtajan viran täyttämisessä. Virka täytettiin tästä johtuen määräaikaisena siihen saakka, kunnes virkaan aiemmin valitun Anu Sepposen virkasuhteen purkupäätös on saanut lainvoiman.

Anu Sepponen valittiin Ruokolahden kunnanjohtajaksi elokuussa 2020. Johtajasopimukseen liittyvien erimielisyyksien vuoksi hän ei aloittanut työskentelyään Ruokolahdella, ja lokakuussa 2020 valtuusto katsoi virkasuhteen rauenneeksi. Hallinto-oikeus totesi myöhemmin valtuuston päätöksen lainvastaiseksi.

Tämän jälkeen valtuusto päätti marraskuussa purkaa kunnanjohtaja Sepposen virkasuhteen. Valtuusto katsoi, että kunnalla on kunnallisen viranhaltijalain 41§:n mukainen erityisen painava syy irtisanomiseen. Sepponen ei ollut aloittanut töitään Ruokolahdella eikä hakenut sivutoimilupaa toimiakseen Rautalammin kunnanjohtajana.

Sepponen valitti tästäkin päätöksestä hallinto-oikeuteen, josta johtuen virkasuhteen purkupäätös ei vielä ole lainvoimainen. Jukka-Pekka Bergmanin on tarkoitus aloittaa työt kunnanjohtajana elokuun aikana.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

*