Ilari Soosalu on antanut suostumuksensa Riihimäen kaupunginjohtajan virkaan. Hänen lisäkseen soveltuvuusarviointeihin lähetetään Jorma Haapanen.

Kukaan viidestä määräaikaan mennessä kaupunginjohtajan virkaa hakeneesta ei kelvannut Riihimäen kaupungille. Täysin toimettomana Riihimäellä ei kuitenkaan ole oltu, vaan kaksi suostumuksensa antanutta on päätetty lähettää soveltuvuusarviointeihin.

Soveltuvuustesteihin etenivät maa- ja metsätaloustieteiden maisteri ja agronomi Jorma Haapanen sekä kauppatieteiden maisteri Ilari Soosalu. Täysin tyytyväinen ei valintatyöryhmä vielä nykytilanteeseen ole, sillä kaupungin tiedotteen mukaan valintatyöryhmä tekee töitä lisäsuostumusten saamiseksi.

 Ilari Soosalu valittiin keväällä 2021 Askolan kunnanjohtajaksi. Sitä ennen hän toimi Kuntaliiton kuntatalouspäällikkönä vuodesta 2013. Jorma Haapanen on viimeksi toiminut Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen valmistelujohtajana.

Riihimäen kaupunginhallitus käsittelee kaupunginjohtajan valintaa kokouksessaan tiistaina 28.6. ja kaupunginvaltuusto torstaina 30.6