Harri Mattila.

Kauhavan entinen kaupunginjohtaja Harri Mattila on siirtynyt konsulttiyhtiö Yritystaito Oy:n osakkaaksi ja toimitusjohtajaksi. Kaksi muuta uutta pääosakasta ovat Jarmo Himma ja Harri Hytönen. Aiemmat omistajat Hannu Räsänen ja Rauno Asikainen jatkavat yhtiön palveluksessa konsultteina.

– Määräaikainen pestini Kauhavalla päättyi vuodenvaihteessa, ja lähdin hakemaan elämänmuutosta kuntajohtamisen oravanpyörästä. Kun löysin hyvän osakaskunnan Yritystaidon taustalle, siirtymä konsulttiyritykseen tuntui luontevalta, Harri Mattila kertoo.

Mattila toimi Kauhavan kaupunginjohtajana kuusi vuotta. Aiemmin hän työskenteli muutosjohtajana monikuntaliitoksessa, jossa Kauhava, Ylihärmä, Alahärmä ja Kortesjärvi yhdistyivät, ja sitä ennen pitkään Alahärmän kunnanjohtajana.

Muista pääosakkaista Jarmo Himma on toiminut yli 20 vuotta liiketoiminnan johtotehtävissä sekä sähköisten palvelujen yrittäjänä. Harri Hytönen on työskennellyt 25 vuotta kansainvälisissä teknologiateollisuuden johtotehtävissä.

Mattila vastaa Yritystaidon kuntakonsultoinnista.

– Pidän todennäköisenä, että kunta-alan voimakas muutos jatkuu ja tarjoaa mahdollisuuksia konsulttiyrityksille. Kun sote-ratkaisu valmistuu, odottava vaihe päättyy, ja kunnissa ryhdytään käärimään hihoja ja kehittämään omia toimintoja.

– Kuntien rooli muuttuu väistämättä. Riippumatta siitä, millaiseksi se tarkemmin muodostuu, kunnissa on työsarkaa kuntataloudessa ja elinvoiman kehittämisessä, Mattila sanoo.

Yritystaito Oy:n perusti vuonna 1976 Rationalisointiliiton entinen toimitusjohtaja Jouko H. Nissinen. Nissinen oli toimitusjohtajana vuoteen 1994 saakka, jonka jälkeen vetovastuu siirtyi Hannu Räsäselle ja Rauno Asikaiselle.

Jorma Ylönen
jorma.ylonen@kuntalehti.fi
Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*