Etelä-Pohjanmaan liiton valtuusto valitsee uuden maakuntajohtajan 13. joulukuuta. Heli Seppelvirta on valintatyöryhmän esitys maakuntajohtajaksi. (Kuva: Etelä-Pohjanmaan liitto)

Heli Seppelvirta on Etelä-Pohjanmaan maakuntajohtajan valintaa valmistelevan työryhmän yksimielinen esitys uudeksi maakuntajohtajaksi. Seppelvirta on hallintotieteiden maisteri ja Etelä-Pohjanmaan liiton aluekehitysjohtaja.

− Hänellä (Seppelvirta) on vahva tuntemus maakunnastamme sekä kirkas näkemys sen kehittämistarpeista. Hän on selkeäsanainen esiintyjä, hyvä verkostoituja ja kokenut alueemme edunvalvoja, sanoo valintatyöryhmää johtanut maakuntavaltuuston puheenjohtaja, kansanedustaja Mikko Savola, kesk., Etelä-Pohjanmaan liiton tiedotteessa.

Maakuntajohtajan virkaa tavoitteli kahdeksan hakijaa, joista neljä haastateltiin. Seppelvirran lisäksi henkilöarviointiin lähetettiin Etelä-Pohjanmaan liiton suunnittelujohtaja, filosofian tohtori Antti Saartenoja. Valmistelutyöryhmän mukaan molemmat kärkiehdokkaat olivat vahvoja hakijoita.

Maakuntahallitus tekee esityksen maakuntajohtajan valinnasta 29. marraskuuta. Valtuusto valitsee uuden maakuntajohtajan 13. joulukuuta.

Mainos (juttu jatkuu mainoksen jälkeen)