Teemu Heinonen aloittaa tammikuussa Nousiaisten kunnanjohtajana.

Nousiaisten kunnanjohtajaksi 7. marraskuuta valittu Anitta Hietaniemi on ilmoittanut, ettei ota Nousiaisten virkaa vastaan. Kunnanjohtajaksi nousee hallintotieteiden maisteri Teemu Heinonen, jonka valtuusto valitsi Hietaniemen kieltäytymisen varalle.

Teemu Heinonen työskentelee Lahden kaupungin palveluksessa hallintopäällikkönä. Vuonna 1992 syntynyt Heinonen aloittaa kunnanjohtajana loppiaisen jälkeen ja on aloittaessaan nuorin nykyisistä kunnanjohtajista. Hän on valmistunut Tampereen yliopistosta kunta- ja aluejohtaminen pääaineenaan.

Nousiaisten kunnan johdossa ovat viranhaltijat vaihtuneet vauhdilla. Teknisenä johtajana on syksyllä aloittanut talonrakennuksen rakennusinsinööri (amk) Jarmo Rauvola. Loppiaisen jälkeen uutena sivistysjohtajana aloittaa kasvatustieteiden maisteri Pasi Isokangas ja uutena rakennustarkastajana rakennusinsinööri Pertti Grönholm. Lisäksi hallintojohtajana on lokakuussa aloittanut yhteiskuntatieteiden maisteri Riikka Liljeroos, joka aloittaa viran vakituisena hoitajana ensi vuoden alussa.

– Saamme kokeneita viranhaltijoita sekä nuorekkaan kärkikaksikon. Sekä Heinonen että Liljeroos ovat syntyneet vuonna 1992, toteaa vt. kunnanjohtaja Olli Sillanpää.

MainosNousiaisten nopea johtajakierto on osittain seurausta kuntaa piinanneesta vesikriisistä.

– Nousiaisten kunnassa ja alueella on olemassa paljon mahdollisuuksia, joiden varaan meidän uusien johtavien viranhaltijoiden on hyvä lähteä rakentamaan kunnan tulevaisuutta. Uskonkin meillä olevan hyvät eväät lähteä pyörittämään kunnan arkea sekä rakentamaan yhteistä tulevaisuutta. Tietysti tulevana kunnanjohtajan toivon myöskin, että kuntalaisten, sidosryhmien ja median katseet kääntyisivät ensisijaisesti nykyhetkeen ja tulevaisuuteen, Heinonen sanoo.

Anitta Hietaniemi ilmoitti Kuntalehdelle, ettei päässyt Nousiaisissa neuvottelutulokseen johtajasopimuksen yksityiskohdista. Hietaniemi on vast’ikään valittu myös Pälkäneen hallintojohtajaksi.

MainosEDIT: Lisätty Heinosen kommentteja 19.12. klo 16.15.