kuva: Ville Miettinen
HUSin valtuusto valitsee uuden toimitusjohtajan syyskuussa.

HUS-kuntayhtymän hallitus päätti keskiviikkona esittää Jari Petäjän valintaa toimitusjohtajaksi. Petäjä on HUSin lasten ja nuorten sairauksien toimialajohtaja ja koulutukseltaan lastentautien ja neonatologian erikoislääkäri.

Esitys syntyi hallituksessa äänin 11–6. Vähemmistöön jääneet olivat Juha Tuomisen valinnan takana. Tuominen on Suomen Terveystalon johtava ylilääkäri, joka on toiminut aiemmin muun muassa HUS:n johtajaylilääkärinä.

Petäjä on työskennellyt HUSissa vuodesta 1992 lähtien. Hän on tullut tunnetuksi erityisesti Uuden lastensairaalan rakennushankkeesta.

– Hän vakuutti lukuisat tahot sairaalan välttämättömyydestä ja hän on ollut yksi keskeisistä henkilöistä sairaalahankkeen toteutumisessa nopealla aikataululla. Petäjä on kuulunut HUSin johtajistoon kauan ja hän tuntee talon ja sen toiminnan hyvin. Petäjä on myös kansainvälisesti verkostoitunut, HUSin tiedotteessa kerrotaan.

Virkaa tavoitteli 11 hakijaa, ja lisäksi Juha Tuominen jätti virkaan suostumuksensa. Petäjän ja Tuomisen lisäksi haastatteluihin kutsuttiin Erna Kentala, Markku Mäkijärvi ja Eetu Salunen. Haastattelujen perusteella valintatoimikunta lähetti henkilöarviointiin Mäkijärven, Petäjän, Salusen ja Tuomisen.

HUSin valtuusto valitsee toimitusjohtajan 5. syyskuuta. Toimitusjohtajan virka vapautuu, kun nykyisen toimitusjohtajan Aki Lindénin toimikausi päättyy tämän vuoden lopussa.