Maatalous- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikaisen, kesk., erityisavustajaksi maa- ja metsätalousministeriöön on nimitetty Risto Lahti. Lahti aloittaa tehtävässään 27.9.2016.

Lahti on kotoisin Ilmajoelta, jossa hän on toiminut kunnanvaltuutettuna vuodesta 2009 alkaen ja on nykyisin kunnanhallituksen varapuheenjohtaja.

Aikaisemmin hän on toiminut muun muassa Suomen Lukiolaisten liiton ja Varusmiesliiton varapuheenjohtajana sekä työskennellyt elintarviketeollisuuden, kaupan ja alkutuotannon eri tehtävissä. Elintarvike-ekonomiaa Helsingissä opiskeleva Lahti, 25, vastaa maa- ja metsätalousministeriön vastuualueella ruokaan ja elintarvikkeisiin liittyvistä asioista.

Jukka-Pekka Kataja jatkaa ministeri Tiilikaisen erityisavustajana maa- ja metsätalousministeriössä vastuullaan uusiutuviin luonnonvaroihin liittyvät asiat. Tiilikaisen muut erityisavustajat ovat ympäristöministeriön vastuualueella ympäristö- ja luontoasioista vastaava Jyrki Peisa sekä asumisesta ja rakentamisesta vastaava erityisavustaja Tea Usvasuo.