kuva: Seppo Haavisto
Inga Nyholm.

Helsingin kaupungin yhteysjohtajaksi joulukuussa valittu Inga Nyholm on aloittanut työnsä helmikuun alussa.

Nyholm vastaa erityisesti edunvalvonnan kehittämisestä. Hänen toimenkuvaansa kuuluu myös kaupunkipolitiikkaan sekä valtion ja kaupunkiseutujen kanssa tehtävän yhteistyön edistämiseen liittyviä tehtäviä.

Samalla nimikkeellä marraskuussa aloittaneen yhteysjohtaja Sanna-Mari Jäntin tehtäviin kuuluu erityisesti Helsingin kehittäminen monipuolisena ja kansainvälisesti vetovoimaisena kulttuuri-, urheilu- ja tapahtumakaupunkina. Hän toimii kulttuurin alan suurhanke- ja suurtapahtumasuunnittelun yhteyshenkilönä pormestarin ja kansliapäällikön tukena.

Sekä Inga Nyholm että Sanna-Mari Jäntti työskentelevät suoraan kansliapäällikkö Sami Sarvilinnan alaisuudessa.

Mainos (juttu jatkuu mainoksen jälkeen)Nyholm siirtyi tehtävään Sitrasta, jossa on toiminut johtavana asiantuntijana. Hän on työskennellyt aiemmin valtiovarainministeriön kuntaosastolla neuvottelevana virkamiehenä sekä tutkijana Kuntaliitossa ja Tampereen yliopistossa.

Nyholm on hallintotieteiden tohtori ja Tampereen yliopiston kuntajohtamisen dosentti. Hän tutki 2008 valmistuneessa väitöksessään kuntien keskijohtoa kuntamuutoksen näkijänä ja kokijana.