kuva: HAM Helsingin taidemuseo/Hanna Kukorelli
Jussi Pajusen muotokuvan on maalannut taiteilija Marjatta Tapiola.

Helsingin kaupunginjohtajan, ylipormestari Jussi Pajusen muotokuva paljastettiin maanantaina.

Kaupungin perinteen mukaan kuvattava saa itse valita taiteilijan, jolta muotokuva tilataan. Pajusen muotokuva on tilattu taiteilija Marjatta Tapiolalta. Teos on öljy- ja temperamaalaus kankaalle, ja sen mitat ovat 120×90.

‒ Arvostan suuresti Marjatta Tapiolaa taiteilijana. Pidän erityisesti hänen tavastaan käsitellä valoa ja varjoa, totesi Pajunen.

Pajunen toimi Helsingin kaupunginjohtajana 12 vuotta vuosina 2005–2017.

– Jussi Pajusen kaudella luotiin pohja vahvalle suurten kaupunkien yhteistyölle, joka on mahdollistanut onnistumisia monissa tärkeissä kysymyksissä. Hänen johdollaan Helsingistä on muodostunut osallisuuden kansainvälinen edelläkävijäkaupunki ja avoimuudesta on tullut kaupungin hallintokulttuurin standardi. Jos kuvailisin Jussi Pajusen johtajuustyyliä yhdellä sanalla, tulee väistämättä mieleeni ”herrasmies”: eleetön ja rönsyilemätön, tyyni ja päämäärätietoinen, sanoi pormestari Jan Vapaavuori.

Pajusen muotokuva ripustetaan kaupunginhallituksen istuntosaliin. Helsingin kaupunginjohtajien ja kaupunginvaltuuston puheenjohtajien muotokuvaperinne ulottuu 1700-luvun lopulle saakka.

Avatar
Jorma Ylönen
jorma.ylonen@kuntalehti.fi
Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.