Imatran valtuusto valitsee uuden kaupunginjohtajan 26. huhtikuuta.

Imatran kaupunginjohtajakisan kärkiehdokkaat vastaavat kaupunkilaisten kysymyksiin kiirastorstaina. Vastaajina ovat Kaisa Heino ja Aki Lindeman. Oikeustieteiden maisteri Kaisa Heino on Imatran apulaiskaupunginjohtaja. Kauppatieteiden maisteri Ari Lindeman työskentelee tutkimuspäällikkönä XAMK-ammattikorkeakoulussa.

Lindemania ja Heinoa tenttaavat valtuuston puheenjohtaja Niina Malm, sd., ja kaupunginhallituksen puheenjohtaja Anna Helminen, kok. Malm ja Helminen esittävät johtajaehdokkaille imatralaisten etukäteen lähettämiä kysymyksiä. Kysymyksiä ja kommentteja voi kirjoittaa myös tilaisuuden aikana chatin välityksellä.

Johtajatentti järjestetään kiirastorstaina kello 17–18. Se lähetetään YouTuben välityksellä Imatran kaupungin verkkosivuille, Facebookiin ja Twitteriin.

Kuntalaiskeskustelun jälkeen valtuustoryhmät pääsevät tenttaamaan kärkiehdokkaita.
Kaupunginhallitus käsittelee valintaa 19. huhtikuuta, ja valtuusto valitsee kaupunginjohtajan 26. huhtikuuta.

Kaupunginjohtajan viran tavoittelijoita oli 16, joista 5 haastateltiin. Haastatelluista Kaisa Heino ja Ari Lindeman valittiin henkilöarviointiin.

Uuden kaupunginjohtajan toivotaan aloittavan virassa ensi syksynä. Nykyinen kaupunginjohtaja Kai Roslakka jää tuolloin lomille ja sen jälkeen eläkkeelle.