Kemijärvi valitsee uuden kaupunginjohtajan kesäkuussa. (Kuva: Kemijärven kaupunki)

Kemijärven kaupunginjohtajan valintaa valmisteleva työryhmä on päättänyt haastattelujen jälkeen lähettää kolme hakijaa soveltuvuusarviointiin. Testeihin menevät Pekka Iivari, Seppo Selkälä ja Päivi Vauhkonen.

Pekka IIvari on filosofian tohtori ja Lapin ammattikorkeakoulun yliopettaja. Hän on Tulevaisuuden Kemijärvi -yhteislistan valtuutettu Kemijärven kaupunginvaltuustossa ja valtuuston ensimmäinen varapuheenjohtaja. Hän oli 124 äänellään Tulevaisuuden Kemijärvi -listan kärkinimi vuoden 2021 kuntavaaleissa.

Kauppatieteiden maisteri Seppo Selkälä on Sallan kunnan hallintojohtaja. Sallalaislähtöinen Selkälä toimi aiemmin pitkään vienninedistämistehtävissä Kiinassa Finnish Business Council Beijingin palveluksessa. Sallan hallintojohtajaksi hänet valittiin syksyllä 2021.

Päivi Vaukonen on Pelkosenniemen kunnanjohtaja. Hänet valittiin Pelkosenniemelle elokuussa 2019. Hän on toiminut aiemmin muun muassa Sodankylän hallinto- ja talousjohtajana, Härkätien kuntayhtymän talousjohtajana sekä Johtamistaidon Opiston kehittämispäällikkönä.

MainosEnsimmäiseen haastatteluun valittiin seitsemän hakijaa ja heistä neljä jatkohaastatteluun. Kemijärven tiedotteen mukaan toisen vaiheen haastattelussa keskityttiin tulevaisuuden näkemiseen, hakumotiiveihin ja näkemyksiin Kemijärven kaupungin kehittämismahdollisuuksista.

Kemijärven valtuuston on määrä valita uusi kaupunginjohtaja kokouksessaan 26. kesäkuuta. Virka täytetään kuuden vuoden määräajaksi.