Kimmo Puolitaival. (kuva: Varsinais-Suomen ELY-keskus)

Kimmo Puolitaival on valittu Merikarvian uudeksi kunnanjohtajaksi. Puolitaival sai Merikarvian valtuustossa maanantaina 12 ääntä, Markus Ojakoski 8 ääntä ja Kristiina Engblom-Pelkkala yhden äänen.

Puolitaival on merikarvialainen diplomi-insinööri. Hän on työskennellyt vuodesta 2014 Varsinais-Suomen Ely-keskuksen ylijohtajana ja sitä ennen Varsinais-Suomen TE-toimiston johtajana.

Kunnanjohtajan virkaa tavoitteli 16 hakijaa. Merikarvian pitkäaikainen kunnanjohtaja Pentti Ala-Luopa jää eläkkeelle. Ala-Luopa on johtanut kuntaa vuodesta 1989.

Vahva talous ja kova tahto

Pian 150 vuotta täyttävän kunnan itsenäisyyden ratkaisee Puolitaipaleen mukaan kaksi asiaa: kunnan taloustilanne ja kuntalaisten tahto säilyttää itsenäisyys.

– Merikarvian vahvuuksia ovat monipuolinen elinkeinopohja ja yrittäjyysaktiivisuus, kunnan kokoon nähden hyvä ja positiivinen tunnettuus sekä erinomaiset luonnon tarjoamat vahvuudet: Merikarvianjoki, Ouran saaristo ja Selkämeren kansallispuistoalue. Kunnan perusinfra vaikuttaa myös olevan hyvässä kunnossa, hän sanoo.

Sote- ja maakuntauudistuksen tuomat muutokset kunnan talouteen ovat Puolitaipaleen mukaan merkittävin asia, joka tulevina vuosina haastaa Merikarvian kuntaa.

– Haasteen voittaminen vaatii erittäin aktiivista elinvoimapolitiikkaa, uusien työpaikkojen syntymistä, veropohjan vahvistamista ja kulurakenteen tiukkaa hallintaa.

Tulevan kunnanjohtajan mielestä kunnan pitkään jatkunut väestökato pitäisi saada tulevina vuosina pysäytettyä ja asukasluku trendinomaisesti jopa kasvamaan.

– Tässä onnistuminen vaatii isoa yhteistä työpanosta. Työn on käynnistyttävä välittömästi ja olen valmis laittamaan oman työpanokseni, johtamiskokemukseni ja verkostosuhteeni 100-prosenttisesti tämän haasteen voittamiseksi, Puolitaival lupaa.

Juttua muutettu 19.12. klo 15.40: Lisätty Kimmo Puolitaipaleen kommentit.