kuva: Ville Miettinen
Sanna Ylinampa on toiminut Kittilän hallintojohtajana vuoden 2019 alusta.

Kittilän kunnanhallitus äänesti tiistaina lukemin 5–2 kumoon aloitteen, jonka mukaan hallintojohtaja Sanna Ylinamman virkasuhde pitäisi katkaista koeajan kuluessa. Ylinampa on toiminut hallintojohtajana 1.1.2019 alkaen, joten hänen koeaikansa päättyy kesäkuun lopussa.

Valtuustoaloitteen olivat jättäneet Oikeudenmukainen Kittilä -valtuustoryhmä, kokoomuksen valtuustoryhmä ja keskustan varavaltuutettu Outi Marttila. Aloitteen tekijät katsovat, että Ylinampa ei ole hoitanut virkatehtäviään asianmukaisesti ja viivytyksettä.

Kunnanhallitus totesi, ettei virkasuhteen purkamiselle ole perusteita. Enemmistön muodostivat Sakari Kautto, sd., Pekka Rajala, kesk., Pekka Kenttälä, vas., Antti Pekkala, ps. ja Raija Palosaari, kd. Virkasuhteen katkaisemista kannattivat OMK-ryhmän Tuula Mertaniemi ja Ahti Ovaskainen.

Ylinampa toimi vuoden 2018 Kittilä vs. kunnanjohtajana. OMK-ryhmä ja kokoomus tekivät keväällä 2018 vastaavan aloitteen, jonka mukaan Ylinamman pesti vs. kunnanjohtajana pitäisi katkaista koeajan kuluessa. Myös tuolloin kunnanhallitus totesi, ettei aloite johda enempiin toimenpiteisiin.