kuva: Tornion kaupunki/Anna-Erika Heikkilä

Tornion kaupunginhallitus päätti maanantaina esittää valtuustolle, että kaupunginjohtajan viran hakijoista Jukka Kujala ja Timo Nousiainen kutsutaan vielä kaupunginvaltuuston haastateltaviksi, ja sen jälkeen valtuusto päättää valinnasta.

Jukka Kujala on yhteiskuntatieteiden lisensiaatti, ja hän on toiminut keväästä 2019 Rovaniemen kaupungin elinvoimajohtajana. Vuodet 2014–2019 hän oli Tornion elinkeinoyhtiön Team Botnian toimitusjohtajana ja sitä ennen pitkään kehittämispäällikönä Meri-Lapin kehittämiskeskuksessa.

Timo Nousiainen on valtiotieteiden maisteri ja Tornion nykyinen kaupunginjohtaja. Hänet valittiin kuuden vuoden määräaikaiseen virkaan kesällä 2015. Aiemmin hän toimi Oulun kaupungin kehittämisjohtajana ja ennen Oulun seudun laajaa kuntaliitosta Oulunsalon kunnanjohtajana.

Tornion kaupunginjohtajan virka täytetään kuuden vuoden määräajaksi ensi vuoden elokuusta alkaen. Virkaa tavoitteli kahdeksan hakijaa. Haastatteluun pääsivät Kujalan ja Nousiaisen lisäksi Kouvolan kehitysjohtaja Petteri Portaankorva ja kauppatieteiden maisteri Hannele Rahkala Helsingistä.