Lahdessa on tavoitteena, että kaupunginvaltuusto valitsee uuden kaupunginjohtajan lokakuussa. (Kuva: Lahden kaupunki)

Maanantaina kokoontunut Lahden kaupunginhallitus päätti laittaa kaupunginjohtajan viran julkiseen hakuun välittömästi. Tavoitteena on, että kaupunginvaltuusto valitsee uuden kaupunginjohtajan lokakuussa.

Lahti etsii seuraajaa Pekka Timoselle, joka siirtyy Vantaan kaupunginjohtajaksi. Kaupunginhallitus nimesi valintaa valmistelevan työryhmän, jonka jäseniä ovat kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Juha Rostedt, kok., kaupunginhallituksen puheenjohtaja Sirkku Hildén, sd., ja henkilöstöjohtaja Mira Keitaanranta.

Konsernipalvelujohtaja Mika Mäkinen hoitaa kaupunginjohtajan virkaa, kunnes uusi kaupunginjohtaja aloittaa virkatehtävien hoidon.

Lahti kertoo hakevansa kaupunginjohtajaksi uudistavaa edelläkävijää, jolla on strategista johtamiskykyä ja kykyä nähdä kaupungin kasvun sekä elinvoiman avaimia. Uuden kaupunginjohtajan pitäisi olla taitava edunvalvoja, jolla on erinomaiset esiintymis- ja vuorovaikutustaidot ja lisäksi kaupungin toimintaa tukevat verkostot niin paikallisesti, kansallisesti kuin kansainvälisesti.