Liisa Ansala on toiminut Rovaniemen kaupunginhallituksen kokopäiväisenä puheenjohtajana vuodesta 2018. (kuva: Kaisa Sirén)

Rovaniemen kaupunginhallituksen puheenjohtaja Liisa Ansala, kesk., siirtyy Lapin Kauppakamarin toimitusjohtajaksi. Ansala aloittaa työt kauppakamarissa kesäkuun alussa, ja toimitusjohtajan vastuut siirtyvät hänelle heinäkuun alussa.

Ansala luopuu samalla Rovaniemen kuntapolitiikasta. Hän on toiminut Rovaniemen kaupunginhallituksen kokopäiväisenä puheenjohtajana vuodesta 2018. Vaalikauden alussa hän hoiti tehtävää puolipäiväisenä.

– Koronapandemian jälkeinen elypyminen vaatii vahvaa edunvalvontaa ja panostuksia. Myös yrityksiltä vaaditaan toimenpiteitä vihreän kasvun ja digitalisaation saroilla. Haluan tuoda oman panokseni tähän kehitykseen ja olen erittäin iloinen valinnastani, Ansala sanoo Lapin Kauppakamarin tiedotteessa.

Ansala on toiminut valtuutettuna syksyn 2004 kuntavaaleista, jolloin hänet valittiin Rovaniemen maalaiskunnan valtuustoon. Ansala on kasvatustieteiden tohtori, ja hän työskenteli Lapin yliopistossa ennen kokopäiväistä työtään kuntapolitiikassa.

– Rovaniemen valtuustotyö on käynyt tutuksi yli 16 valtuustovuoden aikana. Kiitos kaikesta tästä ajasta, opeista ja ajoittaisista haasteistakin. Olen oppinut paljon, Ansala kirjoittaa Facebook-sivuillaan.