Olli Riikonen on johtanut Tohmajärven kuntaa vuodesta 2005.

Tohmajärven kunnanjohtaja Olli Riikonen on valittu Kuntaliittoon kuntatalouden asiantuntijaksi. Tehtävä on määräaikainen, ja se kestää ensi vuoden heinäkuun loppuun saakka. Riikosen on tarkoitus siirtyä uuteen työhönsä jo maaliskuun aikana.

– Kuntajohtajuutta monipuolisempaa ja mielenkiintoisempaa työtä on vaikea keksiä. Toisaalta ajatuksissani on pitkään ollut myös valtakunnallinen asiantuntijatehtävä, jossa voisi omalla työllään laajemmin vaikuttaa ja syventyä substanssiin ilman päivittäistä esimies-, hallinto- ja talousvastuuta, Riikonen kertoo.

Riikonen näkee konkreettisena palvelun kehittämistarpeena kuntien valtionosuuslaskelmien jalostaminen useamman vuoden ennusteiksi veroennustekehikon tapaan.

– Ratkaisuvaiheessa olevan sote-uudistuksen vaikutus kuntien talouteen ja valtionosuusjärjestelmään on valtuustokauden vaihteen suuri tiedotus- ja perehdyttämishaaste, johon myös mielellään osallistuisin.

Riikonen on hakenut virkavapautta Tohmajärven kunnanjohtajan töistä, ja kunnanhallitus käsittelee asiaa ensi viikon maanantana. Riikonen on johtanut Tohmajärven kuntaa vuodesta 2005.