Päivi Lintumäki siirtyy Outokummussa seuraavaksi kaupunginjohtajan virkaan. (Kuva: Outokummun kaupunki)

Outokummun kaupungin hallinto- ja talousjohtaja Päivi Lintumäki on Outokummun uusi kaupunginjohtaja. Kaupunginvaltuusto päätti asiasta maanantai-iltana. Virkavaalissa Lintumäki sai 23 ääntä, kun toinen kärkiehdokas, Rautalammin kunnanjohtaja Anu Sepponen sai taakseen kolme valtuutettua. Äänestyksessä uurnaan jätettiin yksi tyhjä ääni.

-Olen tosi hämmentynyt, koska en osannut ajatella, että lopputulos olisi tämä. Jos olisitte valinneet kenet tahansa loppusuoralla olleista ehdokkaista, niin olisitte tehneet hyvän valinnan. Ja jos olisitte valinneet jonkun näistä kilpakumppaneistani, niin hänellä olisi ollut yhä edelleen apuna huippuhyvä talous- ja hallintojohtaja. Nyt me joudumme sellaisen etsimään, mutta kyllä se tästä Suomen maasta löytyy, Lintumäki vakuutti valtuustolle puhuessaan.

Koulutukseltaan Päivi Lintumäki on kauppatieteiden maisteri. Hän tuli mukaan hakuprosessiin sen jälkeen, kun hakuaikaa jatkettiin.

-Uskon, että yhteistyö tulee sujumaan teidän kaikkien kanssa. Tulen tekemään parhaani Outokummun kaupungin ja kaupunkilaisten eteen, Päivi Lintumäki lupasi valtuustolleen puhuessaan.

MainosOutokummun nykyinen kaupunginjohtaja Pekka Hyvönen jää eläkkeelle vuodenvaihteessa. Uuden kaupunginjohtajan on tarkoitus aloittaa virassaan heti vuoden 2023 alussa.