Päivi Laajala haluaa jatkaa Oulun kaupunginjohtajana. (Kuva: Pekka Fali)

Oulun nykyinen kaupunginjohtaja Päivi Laajala hakee jatkoa kuusivuotiskaudelleen. Laajala tiedotti asiasta tiistaina.

– Kaupunginjohtajana olen edistänyt Oulussa merkittävien kehittämishankkeiden käynnistämisiä. Näiden hankkeiden toimeenpanoa haluan kaupunginjohtajana jatkaa. Kaupungin tilanne on kaikilla tunnusluvuilla hyvä, Laajala kirjoittaa.

Laajala ei hakenut virkaa 5. lokakuuta päättyneen ensimmäisen haun aikana. Kaupunginhallitus päätti maanantaina jatkaa hakuaikaa kahdella viikolla.

– Miksi en hakenut kaupunginjohtajan virkaa sen ensimmäisellä hakukierroksella? Tilanne on elänyt hakuprosessin aikana ja nyt on uudelleen arvioinnin paikka. Minulla on ollut koko ajan vahva tunne ja halu johtaa Oulun kaupunkia ja koen, että minulla on edellytykset jatkaa työtäni kaupunginjohtajana ja edellytykset kehittää Oulua edelleen menestyväksi kaupungiksi yhdessä luottamushenkilöiden, kuntalaisten, yritysten ja muiden kaupungille tärkeiden sidosryhmien kanssa, hän perustelee.

MainosLaajalan mukaan Oulun pitää olla rohkea ja yritysmyönteinen ja tämän pitää näkyä kaupungin toiminnassa ja palveluissa.

– Johtajana minulla on kokemusta niin kuntien kuin valtiohallinnon vaativista johtotehtävistä. Aloitteestani olemme muun muassa yhteistyössä pohjoisen kaupunkien, kauppakamarien ja maakuntien liittojen kanssa tehneet Pohjoisen tulevaisuuskatsauksen ja Oulun seudun sidosryhmien kanssa seudun hallitusohjelmatavoitteet, Laajala kirjoittaa.