Julkisten sosiaali- ja terveysalan toimijoiden perustama Virtuaalikirjasto Oy on valinnut toimitusjohtajakseen filosofian maisteri Päivi Ukkosen Lahdesta. Ukkonen on Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän informaatiopäällikkö. Hän aloittaa toimitusjohtajana ensi vuoden alusta.

Idea virtuaalikirjastosta on peräisin Ukkoselta. Hän myös toimi hankepäällikkönä virtuaalikirjastohankkeessa, joka edelsi osakeyhtiön perustamista. Ukkonen tuli Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymään 2003 ensin informaatikoksi ja siirtyi 2007 informaatiopäällikön tehtäviin.

Virtuaalikirjasto Oy:n hallituksen jäseniä ovat hallintoylilääkäri Maria Virkki Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymästä, Kymsoten toimitusjohtaja Annikki Niiranen, Soiten johtajaylilääkäri Pirjo Dabnell ja Satasairaalan johtajaylilääkäri Sari Sjövall.

Virtuaalikirjasto Oy on ei-yliopistollisten sairaanhoitopiirien ja sote-kuntayhtymien yhtiö, joka hankkii ja tarjoaa tietoaineistoja osakkaidensa käyttöön. Virtuaalikirjasto Oy:n odotetaan tuovan merkittäviä kustannussäästöjä tieteellisten julkaisujen ja lehtien yhteishankinnoilla. Virtuaalikirjasto takaa kymmenille tuhansille sosiaali- ja terveysalan työntekijöille kattavan pääsyn uusinta tietoa tarjoaviin tieteellisiin aineistoihin.

Avatar
Jorma Ylönen
jorma.ylonen@kuntalehti.fi
Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.