Pasi Parkkinen on Nurmeksen uusi kaupunginjohtaja. (Kuva: Salla Ovaskainen / Nurmeksen kaupunki)

Nurmeksen kaupunginvaltuusto valitsi maanantaina uudeksi kaupunginjohtajaksi Pasi Parkkisen. Parkkinen on Nurmeksen tekninen johtaja.

Parkkinen sai virkavaalissa 18 ääntä ja Nurmeksen hallintojohtaja Leena Timonen 14 ääntä. Minna Heikkinen ja Katja Ylisiurua saivat kumpikin yhden äänen. Yksi ääni hylättiin.

Valtimolta lähtöisin oleva Parkkinen on toiminut Nurmeksen, Valtimon ja Lieksan kuntien palveluksessa eri tehtävissä vuodesta 2003 ja Nurmeksen teknisenä johtajana vuodesta 2017.

– Haluan tehdä omalla otteellani Nurmeksesta paremman kaupungin elää ja yrittää, Parkkinen sanoo.

Kartalta katsottuna Nurmes näyttäisi olevan syrjässä, mutta Parkkisen mielestä asia on aivan toisin.

– Olemme kaiken keskellä: valtateiden risteyksessä, sopivan matkan päässä Joensuusta, Kuopiosta ja Kajaanista. Lentokentille ei ole pitkä matka.

Parkkisen mielestä Nurmeksella on monin tavoin edellytykset menestyä.

– Yksi menestystekijämme voi olla Puu-Nurmes, idyllinen asuinalue aivan Nurmeksen sydämessä. Sitä meidän pitää tuoda yhä paremmin esille kaupungin markkinoinnissa. Vastaavia puutalokokonaisuuksia löytyy vain länsirannikolta.

MainosVirkaan oli kahdella hakukierroksella yhteensä 23 hakijaa, ja lisäksi Leena Timonen antoi virkaan suostumuksensa. Viisi hakijaa haastateltiin. Soveltuvuusarviointeihin lähetettiin Timosen ja Parkkisen lisäksi Minna Heikkinen ja Terho Savolainen, mutta he vetäytyivät hausta marras-joulukuun aikana.

Kaupunginjohtajan virka tuli avoimeksi, kun Asko Saatsi joutui eroamaan viime kesänä luottamuspulan takia.

Juttua muutettu 31.1. klo 12.26: Lisätty Parkkisen kommentit