Vantaan valtuusto valitsi maanantaina 26. tammikuuta asukaspalveluista vastaavaksi apulaiskaupunginjohtajaksi tekniikan tohtori, dosentti Jaakko Niinistön. Niinistö työskentelee tällä hetkellä vanhempana tutkijana Helsingin yliopiston epäorgaanisen kemian laboratoriossa.

Niinistö on toiminut Vantaan perussuomalaisten valtuustoryhmän puheenjohtajana ja kaupunginhallituksen toisena varapuheenjohtajana.

Virkaa haki yhteensä 15 henkilöä, joista henkilöarviointiin etenivät virkaa väliaikaisesti hoitanut, vihreisiin lukeutuva Heidi Nygren sekä Niinistö. Niinistö sai vaalissa 37 ääntä, Nygren 24.

Vantaan asukaspalvelujen johtajan virka tuli avoimeksi, kun sen vakinainen haltija Katariina Poskiparta, vihr., irtisanoutui usean vuoden virkavapaan jälkeen. Poskiparta on ollut virkavapaalla kesästä 2009 ja työskennellyt valtiosihteerinä ympäristöministeriössä ja työ- ja elinkeinoministeriössä. Poskiparta siirtyi Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiön (YTHS) toimitusjohtajaksi.

Perussuomalaiset katsoivat apulaiskaupunginjohtajuuden kuuluvan heille, koska puolue kasvoi kuntavaaleissa 2012 Vantaalla suuremmaksi kuin vihreät.

Asukaspalveluiden apulaiskaupunginjohtajan tehtävänä on johtosäännön mukaan vastata kaupungille kuuluvien työllisyysasioiden ja kuntouttavan työtoiminnan järjestämisestä sekä huolehtia kaupungin asukasdemokratian, käyttäjädemokratian ja osallisuuden kehittämisestä.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

*