Pirjo Peräaho on toiminut aluekehitysjohtajan viransijaisena tammikuusta 2020 lähtien. (Kuva: Keski-Suomen liitto)

Keski-Suomen liiton maakuntahallitus on valinnut yksimielisesti liiton uudeksi aluekehitysjohtajaksi Pirjo Peräahon.

Peräaho on ekonomi. Hän on toiminut aluekehitysjohtajan viransijaisena tammikuusta 2020 lähtien ja sitä ennen muun muassa Keski-Suomen maakuntauudistuksen projektipäällikkönä. Peräaho on työskennellyt aluekehittämisen erilaisissa tehtävissä yli 20 vuotta, ja hänellä on Keski-Suomen liiton lisäksi työkokemusta muun muassa Jyväskylän yliopistolta ja Saarijärven Seudun Yrityspalvelu Oy:stä. Peräaho on vastannut EU-ohjelmien valmistelusta, koordinoinnista ja rahoituksesta Keski-Suomessa.

– Peräaholla on aluekehitysjohtajan haasteelliseen tehtävään vaadittava osaaminen, näkemys ja kokemus. Hän tuntee aluekehittämisen tärkeimmät toimijat ja verkostot, maakuntahallituksen kokousta perjantaina johtanut maakuntahallituksen 1. varapuheenjohtaja Jyrki Niittymaa, ps., kommentoi valintaa Keski-Suomen liiton tiedotteessa.

Aluekehitysjohtajan virka tuli tavoiteltavaksi, kun Pekka Hokkanen siirtyi maakuntajohtajan tehtäviin elokuun alusta alkaen. Virkaa tavoitteli 14 hakijaa, joista Peräahon lisäksi haastateltiin kauppatieteiden maisteri Kirsi Murtosaari ja yhteiskuntatieteiden maisteri Kari Pirinen.

Mainos