Kaupunkien vetovoima on erilaista. Kaupunginjohtaja Sami Sulkon vaakakupissa 18 000 asukkaan Forssa jäi kakkoseksi, kun kutsu vajaan 30 000 asukkaan Riihimäeltä kantautui Kanta-Hämeeseen.

-Riihimäki on Forssaa isompi kaupunki ja tulevaisuuden kehitysnäkymiltään hyvin erilainen, Sami Sulkko painottaa.

Maanantaina Riihimäen kaupunginvaltuusto valitsi Sami Sulkon uudeksi kaupunginjohtajaksi 31 äänellä. Valtuuston suljetussa lippuäänestyksessä Riihimäen elinkeinojohtaja Mika Herpiö sai 3 ääntä ja hallintojohtaja Jussi Savola 9 ääntä.

Julkisuudessa valinnan tiimoilta keskusteltiin runsaasti siitä, että tuleva kaupunginjohtaja ei ollut virkaa alun perin hakeneiden joukossa, vaan hän tuli mukaan kesken hakuprosessin. Ja silloinkaan ei nimeä heti julkistettu.

-Minulla ei ollut mitään tarvetta hakeutua pois Forssasta, enkä siksi ollut Riihimäelle alun perin hakemassa. Mutta kun prosessin aikana minua kysyttiin mukaan ja asiat loksahtivat kohdalleen, niin annoin suostumukseni. Näillä näkymin aloitan Riihimäellä 10. lokakuuta, Sulkko kertoo.

Kaupunginjohtaja kertoo viihtyneensä Forssassa. Haasteita seudulla riittää, mutta samalla myös mahdollisuuksia. On vain saatava aikaan päätöksiä, joilla valmistaudutaan tulevaisuuden haasteisiin. 

-Forssan seudun suurin haaste on kuntarakenne, joka on menneisyydestä. Alueella on lyhyet välimatkat ja kuntarakenteelle tulisi tehdä jotain. Etenkin ennakoivaa päätöksentekoa ja suunnittelua tulisi olla enemmän.  Alueen yritysten kanssa on viime vuosina tehty hyvää yhteistyötä. Uskon sen poikivan hyviä tuloksia tulevaisuudessa, kaupunginjohtaja Sami Sulkko vakuuttaa.

 

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

*