Riikka Moilanen on asumis- ja hoivapalveluja tarjoavan Taukokangas Oy:n toimitusjohtaja. (Kuva: Kari Tirkkonen)

Oulaisten valtuusto valitsi keskiviikkona Riikka Moilasen uudeksi kaupunginjohtajaksi. Aiemmin muun muassa Oulaisten vs. hallintojohtajana toiminut Moilanen on asumis- ja hoivapalveluja tarjoavan Taukokangas Oy:n toimitusjohtaja.

Moilanen sai valtuuston virkavaalissa 16 ääntä ja oululaisen Kaakkurin koulun rehtori Outi Ervasti 11 ääntä.

Moilanen valittiin Taukokangas Oy:n toimitusjohtajaksi viime marraskuussa. Taukokangas on Oulaisissa, Ylivieskassa ja Kalajoella toimiva yhtiö, joka tarjoaa hoiva- ja asumispalveluja, lääkinnällistä ja ammatillista kuntoutusta sekä muita hyvinvointipalveluja. Moilanen on toiminut keskustan kansanedustajana 2003–2007 ja Oulun kaupunginvaltuutettuna 1996–2020. Hän on toiminut myös Oulun kaupunginhallituksen päätoimisena puheenjohtajana.

Moilanen valmistui 2020 hallintotieteiden maisteriksi Lapin yliopistosta. Hän selvitti pro gradu -työssään, mitä on poliittinen johtajuus pormestarikunnissa ja miten se käytännössä ilmenee.

Mainos (juttu jatkuu mainoksen jälkeen)Oulaisten kaupunginjohtajan virkaa tavoitteli kuusi hakijaa ja kaksi suostumuksensa antanutta, ja he kaikki saivat kutsun haastatteluun. Marjukka Manninen perui hakemuksensa ennen haastattelua.

Oulaisten nykyinen kaupunginjohtaja Hannu Kaartinen jää eläkkeelle. Hänet valittiin kaupunginjohtajan virkaan marraskuussa 2017. Kaartinen on palvellut Oulaisten kaupunkia vuodesta 1984, jolloin hän aloitti työnsä kamreerina.