Sampo Salo on toiminut aiemmin Etevan talous- ja hallintojohtajana. (Kuva: Eteva)

Eteva-kuntayhtymän yhtymäkokous valitsi 16. joulukuuta Etevan uudeksi toimitusjohtajaksi terveystieteiden maisteri Sampo Salon.

Salo siirtyy toimitusjohtajan tehtävään Etevan talous- ja hallintojohtajan tehtävästä. Hän on hoitanut toimitusjohtajan tehtävää syyskuun puolivälistä lähtien, jolloin kesäkuussa irtisanoutunut Marika Metsähonkala siirtyi Helsingin Seniorisäätiön toimitusjohtajaksi. Metsähonkala työskenteli Etevan toimitusjohtajana tammikuusta 2020 lähtien.

Salo on aiemmin toiminut muun muassa Pohjois-Satakunnan peruspalvelukuntayhtymän talousjohtajana ja taloustehtävissä Lahden kaupungin sosiaali- ja terveyspalveluissa.

Toimitusjohtajan tehtävää tavoitteli 9 hakijaa, joista 3 kutsuttiin haastatteluun. Soveltuvuusarviointiin eteni 2 hakijaa. Tehtävään varasijalle valittu Jorma Haapanen vetäytyi hausta prosessin aikana.

Eteva on Uudenmaan ja Etelä-Hämeen erityishuoltopiiri. Sillä on toimipisteitä 21 kunnassa Uudenmaan, Kanta- ja Päijät-Hämeen alueella ja sillä on palveluksessaan noin 1300 henkilöä.